SÜNI csoport

 

suni-csoport

Óvó nénik:

  • Bula Istvánné (Erika óvó néni)
  • Németh  Dóra

Dajka néni:

  • Nagy Ágnes

Végre nagycsoportosok lettünk, így beköltözhettünk az óvoda legnagyobb csoportszobájába. 23-an vagyunk, szükségünk van a helyre a játékhoz. A 11 kislány és a 12 kisfiú minden négyzetcentimétert kihasznál.

A lányok nagyok szeretnek főzni, babázni, orvososat játszani, könyveket nézegetni. A fiúknál a legó a kedvenc, de az autópálya és az építkezés is sok idejüket leköti. A rajzasztal sosem üres, fogy is a papír bőven. A logikai játékok, puzzle, társasjátékok is gyakran előkerülnek a szekrényből, pedig egyre kevesebb az idő a játékra, hiszen minden napra akad komoly feladatunk: Az iskolára készülünk!

A sok mese feldolgozása a szövegértésben segít. A versek szókincset bővítenek, memóriát fejlesztenek.  Az ének és a tánc a kedvencünk, a ritmusérzék fejlesztő feladatokat is mindenki szereti, aminek később a helyesírásnál, olvasásnál vesszük hasznát. A sok számolással, izgalmas játékokkal a matematika iránti szeretetet alapozzuk.  Nagyon szeretünk a szabadban mozogni, az őszi két hetes úszóoktatást is mindenki élvezte. Tavasszal szeretnénk megismételni. Környezetünkre, néphagyományainkra is nagy figyelmet fordítunk, mi adtuk szeptemberben az óvódás műsort a szüreti felvonuláson. Márton napi vígasságon is részt vettünk, terveink között szerepel a karácsonyi Bölcsőcske megtanulása.

Az öltözködésben, tisztálkodásban, fésülködésben nagyon ügyesek vagyunk.  Tanuljuk a késsel, villával való étkezést, utána pedig a véletlenül asztal alá került ételmaradékok összesöprését. Tejfogaink már  potyognak, így gyakran jár felénk a fogtündér is.

A legutóbbi méréskor megállapítottuk, hogy mindenki nőtt, erősödött, de nehéz az iskolatáska, így még sok munka áll előttünk tavaszig.

SÜNI CSOPORT hírei