MACI csoport

maci-csoport

Bula Istvánné- Óvónő

Németh Dóra- Óvónő

Nagy Ágnes- Dajka néni

Kedves Látogató! Engedje meg, hogy bemutatkozzunk!

Mi vagyunk a Macisok, az óvoda középsősei.
Létszámunk a tavalyi évhez képest csökkent, 28 főről 22 főre, nagyjából homogén csoport lettünk a korosztály tekintetében.
Nagyon nyitott és befogadó csoport vagyunk.
Hogyan is telik egy napunk? Nagyrészt „csak” játszunk. A játék által ismerkedünk szűkebb és tágabb környezetünkkel. Imádunk mindenféle játékkal játszani, szívesen veszünk részt az óvó nénik kezdeményezésein. Minden érdekel minket!
Szívesen építünk a szőnyegen várat , garázst, autópályát. Babáink vannak, akiket felöltöztetünk, sétálni viszünk, ebédet főzünk nekik a konyhában. Itt nagyon szeretünk sürögni –forogni. Mindig készül valami! Csak az óvó nénik győzzék degeszre tömni a pocakjukat a sok ,általunk készített finomsággal!
Jól bánunk a fodrászatban lévő csatokkal , fésűkkel is. Minél többet rakhatunk az óvó néni hajába, annál jobb! Szeretjük kicsinosítani!
Imádunk  táncolni, énekelni, tapsolni, ritmusra járni!
Nagyon érdekel minket a mesék világa. Legyen az egy könyv, amiből felolvas nekünk az óvó néni, vagy éppen mi a beteg kispajtásuknak, vagy legyen egy mese, amit eldramatizálnak nekünk, majd mi is előadjuk.
Szívesen vágunk, ragasztunk, alkotunk a rajzasztalnál. Szeretünk kirakózni, kártyázni.
Imádunk mozogni! Csúszni, mászni, hajlongani , fogócskázni vagyis tornázni.  Ezzel néha játék időben is próbálkozunk, meg a folyosón való szaladgálással is, de mindig ránk szól egy felnőtt, hogy ez nem az udvar , megállás!Nem is értjük miért, pedig jó móka!
A nagy játék után ügyelünk a vitaminok elfogyasztására! Gyümölcs jöhet minden mennyiségben! Az ebédnél viszont jóval válogatósabbak vagyunk. De nem lehet mindig minden tökéletes, ugye?
A nagy játék után , kezdődhet a pakolás! Mi nem igazán látjuk értelmét, hiszen másnap úgy is újra elő kell őket venni, de az óvó néninek mindig igaza van, azt mondja muszáj, hogy rendben tartsuk a környezetünket, hát próbálkozunk.
Utána jöhet az udvar. Szaladunk, mászunk, csúszdázunk ,hintázunk, homokvárat építünk imádunk levegőn lenni.
Szívesen sétálunk megismerve lakhelyünket, környezetünket.
Ha kíváncsivá tettünk, nézz be hozzánk bátran, egy ovis maci kávéra bárkit szívesen vendégül látunk!

MACI CSOPORT hírei