LEPKE csoport

lepke-csoport

A 2016/17– es tanévet 18 vegyes életkorú gyermekkel kezdtük. Hat (2 fiú, 4 lány) nagycsoportos korú, 12 (4 lány, 8 fiú) kiscsoportos korú gyermekekkel.  A csoport óvónői Fazekas Kitti és Bebesiné Kovács Zsófia, dajka nénink Antal Lászlóné Irénke, pedagógiai asszisztens Gubits Krisztina. Mindketten aktív részesei a csoport életének.

Szeptemberben örömmel érkeztünk meg a csoportba, hiszen ha nem is ugyanebben az összetételben, de 15-en már régi óvodásként tértünk vissza a nyári pihenőről. A nagyobbak sokat segítettek az óvónéniknek, hogy zökkenőmentes legyen a visszaszokás, beszokás. Pár perces reggeli pityergéssel sikerült elválni az éppen beszokó gyerekeknek is.

Nem tétlenkedtünk, rögtön birtokba vettük a csoportot. Megismerkedtünk a játékokkal, használatukkal, a szabályokkal, amik megkönnyítik mindennapjainkat. Igyekszünk türelmesek, empatikusak lenni, odafigyelünk az óvó nénikre, egymásra. Szépen, tartalmasan is tudunk már játszani. A szőnyegen a nagy kocka kerül elő legtöbbször, amiből várat, piacot, házat is lehet építeni. De nagyon szeretünk a vasúttal és az autópályával is játszani. A konyhába mindenki megfordul a nap folyamán, és mindenféle finomságokkal kényeztetjük a felnőtteket. A babák se panaszkodhatnak, mindig akad, aki enni ad nekik, öltözteti, ringatja, tologatja őket. Minden napunkba csempésznek az óvónénik valami érdekességet, mesét, verset, éneket, játékot, mozgást, amivel tágul az érdeklődésünk a nagyvilág felé. A pakoláshoz kitaláltunk egy jó kis nótát, ha az megszólal, tudjuk mi a dolgunk. Szeretünk az udvaron is játszani, a friss levegőn szaladgálni. Igazán kitartók, edzettek vagyunk, hiszen a tehenészetbe is minden gond nélkül elsétáltunk! A délutáni pihenő gyorsan eltelik, ha alvással töltjük.

Érdeklődve vidáman várjuk az új napot, játékot…

LEPKE CSOPORT hírei