LEPKE csoport

lepke-csoport

Óvónénik:

  • Tatárné Miklós Zsuzsanna
  • Farkas Árpádné (Ancsi)

Dajka néni:

  • Makai Anita

Végre nagycsoportosok lettünk, 12 lány és 12 fiú!

Az itt töltött évek alatt sokat okosodtunk, mi lettünk a legnagyobbak. Már tudunk szép képeket rajzolni, emberekkel, növényekkel és a kedvenc állatainkkal. Festünk, vágunk, ragasztunk, gyurmázunk, és gyönyörködünk egymás alkotásaiban. Tudunk számolni, halmazokat alkotni, és megismerni az egyformát és a különbözőt. Tornázunk, bordásfalra mászunk, focizunk, és a versenyjátékokban is ügyesek vagyunk. Alkotunk, építünk kockából, legóból, Jáva építőből. Szeretünk kirakózni és társas játékokkal játszani. Délutánonként tehetség műhelyekben tevékenykedhetünk, ott is sok mindent megtapasztalva.  Az évek során barátokat szereztünk, a születésnapokon rajzzal, énekkel, verssel köszöntjük egymást.  A játék mellett sok feladatunk is van.
Szerepeltünk a szüreti felvonuláson, Márton-napoztunk a nyugdíjas klubban, verset mondtunk a Faluházban, karácsonykor előadtuk a Bölcsőcskét, és még mennyi feladat vár ránk!
Ősszel úszni tanultunk, amit szeretnénk tavasszal folytatni. Ismerkedtünk a jégkorcsolyával, nagyon jó móka, izgalmas feladat volt. Szeretünk sétálni, megismerni a körülöttünk élő növényeket, bogarakat, madarakat. Segítünk a felnőtteknek levelet gyűjteni, virágokat locsolni, magaskerti növényeket gondozni. Az öltözködésben, rendrakásban nagyon ügyesek lettünk. Már naposok is lehetünk, megterítjük az asztalt, segítünk az ebéd utáni rendrakásban, asztalt törlünk, söprünk. Az óvónénik és a dajka néni mindenben segítenek nekünk, megvigasztalnak, ha szomorúak vagyunk, bátorítanak, ha elakadunk. Bár már nagyon várjuk az iskolát, azért mégiscsak jó, hogy itt lehetünk még egy kicsit.

LEPKE CSOPORT hírei