KATICA csoport

katica-csoport

Katica csoport

A 2023/24es tanévet 25 kiscsoportos korú gyermekkel kezdte meg a csoportunk, így mi vagyunk az óvoda legkisebbjei. Összesen 10 lány 15 fiú jár a csoportunkba, akik mind 3 évesek.

A csoportban Melkvi Fruzsina Anna és Bebesi Mercédesz Rózsa óvodapedagógusok látják el a feladatot, és Nagy Ágnes dajka segíti a mindennapi munkát.

A szeptember a beszoktatással, az egymással való összeszokással, az óvoda épületének, udvarának, óvodai szabályoknak a megismerésével telt. Az első időben, míg az anyukák bent lehettek, minden rendben zajlott, de amikor el kellett válni tőlük, az kicsit sírdogálósan, pityergősen telt. Ezután hamar felfedeztük a csoportszobát, megismerkedtünk a fakockákkal, kisautókkal, babakonyhával.

Idővel minden egyre könnyebb lett, mert az óvó nénik sok-sok érdekes dolgot mutattak nekünk, mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat az oviban.

Az idő múlásával egyre ügyesebbek lettünk, nagyon szeretjük a meséket, verseket, énekeket, énekes játékokat, az ábrázolási tevékenységeket.

Az öltözést még gyakorolnunk kell, amiben sok segítséget kapunk a felnőttektől. Néhányunk viszont már önállóan is szuperül öltözik.

A mosdóban a kicsi wc-nek nagy sikere volt, a csapnál is egyre kisebbek lesznek a tócsák.

Kevés betegeskedéssel telnek a hétköznapok, a sok gyümölcs, amit megeszünk, hozzájárul egészségünk megőrzéséhez.