Négy Vándor Óvoda

Fergeteges Márton napi Óvodás SzM bál

szmszbal

Márton napi rendezvényünkkel egy sok éves hagyományt, az Óvodás Bált szerettük volna újraéleszteni.  Az óvoda dolgozói a szülőkkel  közösen vetették bele magukat a bál szervezésébe.

Mire is lenne szükség? – tettük fel a kérdést. Igyekeztünk minél több embert megnyerni  bálunkhoz, ezzel is segítve az óvodás gyerekek programjainak, játéktárának, eszközeinek bővítését.

Első lépésben plakátot gyártottunk, és belépő jegyeket készítettünk. Utóbbiban még a gyerekek is segítettek, ők színezték a belépő jegyek és a támogatói jegyek libáit.

Folyamatosan érkeztek a tombola és zsákbamacska felajánlások, amiket futószalagon csomagoltak a dajka nénik. A kisgyertyáktól a kenyérpirítón, tortákon, italokon át, egészen a 2 fős balatoni nyaralásig színes volt a paletta!

Az SZM tagok szorgos jegyárusításba kezdtek, vitték a bál hírét. Ez olyan jól sikerült, hogy számunkra sem várt igény kezdett mutatkozni a bál iránt. Elég gyorsan biztossá vált, hogy  helyszínként a tornateremre lesz szükségünk, hiszen az utolsó hétre 248 főre  25 asztalfoglalásunk volt!

Tovább szerveztünk. Ekkor már segítségünkre volt több baracsi egyesület. Nélkülük  nem is tudtuk volna megoldani, hogy ennyi embert fogadhassunk. Nagyon szépen köszönjük  Baracs Nagycsaládosok Egyesületének,Baracs Horgász Egyesületének, Baracs Önkormányzatának  az asztal, szék,pad és tombola felajánlásokat.

Köszönöm  Sebestyén Tamásnak a mindent átfogó szervező és segítő munkáját, különösképpen az összekötő szerepét!

A gyerekek az óvó nénik és szülők, folyamatosan készítették a dekoráláshoz szükséges libákat, libás alkotásokat , asztali lámpásokat.

Minden készen állt a bálhoz, pénteken pakolhattunk. Itt szeretnénk megköszönni  a Baracsi Önkormányzatnak és az ő képviseletükben Berényi Csaba és emberei segítségét, hogy a Nagycsaládosok Egyesületétől kölcsön kapott székeket, asztalokat összeszedték és felhozták  a Faluházba , nekünk már csak szortírozni kellett.

Rengeteg szorgos kéz- közöttük a közösségi szolgálatos fiatalok- gyűlt össze, így nagyon gyorsan végeztünk a kipakolással, díszítéssel. Hangulatos helyszínnel várhattuk  szombat esti vendégeinket.

Szombaton nagy lelkesedéssel és nem kevés izgalommal vártuk az első vendégeket. Fogadásukhoz, szintén a szülőktől és dolgozóktól kaptunk segítséget sütemények formájában. Amik csak jöttek és jöttek és jöttek…. Nagyon szépen köszönjük, hogy ezeknek a felajánlásoknak hála, bőven tudtunk minden asztalhoz juttatni!

Szépen gyűltek a vendégek, ettek , ittak, vígadtak! Az érkezőktől is folyamatosan kaptuk a tombola felajánlásokat . Köszönjük a Baracs,- Templomosi Baráti Kör Egyesület ajándékutalvány felajánlásait. A talpalávalót a Túri testvérek  szolgáltatták. A hangulatra nem lehetett panasz, folyamatosan tele volt a táncparkett, táncoslábú bálozókkal. Közben folyt a tombola és zsákbamacska árusítás, sokan még kevesellték is ( ígérjük jövőre még többel készülünk) ! Az asztaltársaságok  nagy gondolkodások közepette töltötték ki az asztalokon elhelyezett kvízeket.

Eljött az éjfél kezdődhetett a tombolasorsolás , ahol minden nyeremény gazdára talált.  Utána pedig licitre került az est főlibája , amit Antal László és felesége Irénke dajka nénink készített és ajánlott fel. Igazi remekmű talált gazdára! Reméljük jól megy sora új családjánál!

Hajnalig tartott a vigadalom, bízom benne, hogy sokaknál igaz lesz a hiedelem: Aki spicces lesz a bortól Márton napon, az a következő évben megmenekül a gyomorfájástól és a fejfájástól.

Nagyon szépen köszönjük minden szülő, dolgozó és párjaik munkáját- legyen szó akár a bál utáni reggeli pakolásról szervezésről, díszítésről, sütésről, és még lapokon át sorolhatnám- valamint mindenkinek,  akár egyesület, akár civil ember a felajánlásokat, bármilyen nemű támogatást.

Mindezeknek köszönhetően egy nagyon jó hangulatú, hajnalig tartó bálon vehettünk részt és ami a lényeg, ennek köszönhetően szép bevétel gyűlt össze az óvodás gyerekek részére.

Egészen pontosan 328. 300 Ft, amit mindenképpen a szegényes udvari játékkészlet gazdagítására fogunk fordítani!

Remélem jövőre újra hasonló létszámmal találkozunk!

A szervezést mi mindenképpen vállaljuk!

Köszönettel  a Baracsi Négy Vándor Óvoda dolgozói és gyermekei nevében

Németh Dóra
óvodapedagógus