Maci csoport

Féléves értékelés – Maci csoport

A maci csoportban is eltelt az első félév, amit mi gyerekek szinte észre sem vettünk. Bár itt vannak nálunk a „volt sünisek”, mi ugyanúgy „macisként” tekintünk rájuk. Nagyon jól beilleszkedtek a csoportba, igazi pajtások lettek. Sokat tanultunk már és remélhetőleg még tanulunk is tőlük. A csoportban vannak gyermek óvó nénik és óvó bácsik, akikre igazán számíthatnak a felnőttek. Főleg, ha egyedül van a felnőtt óvó néni. Akkor segítünk csak igazán! Előkészítjük a reggelizős asztalt, odakészítjük a reggelit, majd segítünk elpakolni, és ez így megy a délelőtti foglalkozásoknál is. Segítünk kikészíteni az eszközöket, majd el is pakolunk.

A délelőtti játék folyamán egyre többet előkerülnek a karácsonyra kapott új játékok. Imádunk az óvó nénivel együtt építeni a JAVA játékkal, sokat társasozunk. Már a malmot is ismerjük, a sakkban többen profik vagyunk. A babakonyhában és a babaszobában egyre tartalmasabbak a játékok. Fiatal korunk ellenére szeretünk lakodalmasat játszani, a babákat most már gondosan felöltöztetjük, az asztalhoz ültetve megetetjük és vannak köztünk rendszeresen praktizáló orvosok, akik szívesen gyógyítanak. A szőnyegen szebbnél szebb építményeket varázsolunk, sokszor már az egész szőnyeget beépítjük. A rajzos asztalnál pedig már az A4-es lap is tele van színesebbnél-színesebb alkotásokkal.

Az idei évben egyre több programon vettünk részt.

Szeptember 22-től két héten keresztül minden nap jártunk uszodába. Nagyon elfáradtunk, de nagyon élveztük! Sokan közülünk az óta is járnak heti kétszer délutánonként úszni.

Október 10-én kisvasutaztunk az egész óvodával együtt az elkészült Széchenyi utca felavatása keretein belül, és kipróbáltuk az új bicikli utat, majd az iskola udvarán ügyességi játékokban vettünk részt. Ezen a héten készültünk a szüreti mulatságra.

November 28-án tartottuk óvodánkban az őszbúcsúztatót a nagycsoportban, ahol a nagyok egy dramatikus játékkal készültek nekünk, mi pedig verseltünk és énekeltünk.

December első hete nagyon mozgalmas volt. Már lázban égtünk a „mikulás” szó hallatán, alig vártuk, hogy megérkezzen hozzánk a francia mikulás és énekelhessünk neki franciául, majd jött a magyar mikulás, aki kifestőt és csokit hozott a jóságunkért.

December 18-án ünnepeltük óvodai karácsonyunkat. Egy színdarabot néztünk meg: Ilók és Mihók és az ördög és a két lány. Nagy meglepetésünkre két óvó néni is szerepelt benne: Dóri és Mónika. Nagyon élveztük! December 21.-én a falukarácsonyon többen közülünk énekeltünk az óvó nénikkel. Aztán következett a várva várt, de igencsak hosszúra nyúló téli szünet.

Januárba izgatottan meséltünk a karácsonyi ajándékainkról, majd megkaptuk az új óvodai játékokat, amikkel azóta is szívesen játszunk.

Február 13-án Farsangi mulatságon vettünk részt, amelynek mi macisok voltunk a házigazdái. Előkerültek a jobbnál jobb jelmezek, amiket nagy örömmel öltöttünk magunkra. Sokat játszottunk, táncoltunk, ettünk a finom süteményekből és ittunk az üdítőkből. Nagyon jót mulattunk! Köszönjük szüleinknek a mulatság lebonyolítását: az előkészületeket, a díszítést, a jegyárulást, a zsákbamacska árulását és a takarítást.

Reméljük ez a félév is sok újdonságot hoz a számunkra!