Katica csoport

Óvodások lettünk!

Kedves Látogatók engedjétek meg, hogy bemutatkozzunk!

Mi lennénk az óvoda legkisebbjei, a pöttöm Katicások. Még tényleg nagyon kicsik vagyunk, 2,5 és 3 évesek.

Összesen 12-en járunk  a csoportba 5 kislány és 7 kisfiú. Év végéig még bárki csatlakozhat hozzánk , aki kellő elhivatottságot érez a ” nagybetűs óvodai élethez”.

Hát igen, a nagybetűs óvodai élet… Igazság szerint még mi is csak ismerkedünk vele. Az óvodával, a játékokkal, a jelünkkel , az óvó nénikkel , gondozó nénikkel, dajka nénikkel és még sorolhatnám. Annyi minden új van, nagyon sok mindenre kell figyelni!

Reggel még magabiztosan érkezünk Anyával és/vagy Apával, szívesen építünk, babázunk, főzünk , kirakózunk , igazából minden érdekel minket, legfőképpen az,  amivel jó nagy rendetlenséget  lehet csinálni.

Közben azért ügyesedünk. Lassan, de biztosan kezdünk rájönni, hogy mikor hova kell menni, mit hol találunk, mit hova kell tenni. Ez azonban iszonyatosan fárasztó! Nem baj, ahogy egyre többet leszünk  az oviban, úgy erősödünk, ügyesedünk, okosodunk. Legalábbis ezt mondják, de miért ne lenne igazuk?!

Ha már a csoportban kijátszottuk magunkat irány az udvar.Az már biztos, hogy nekünk is ez lesz a kedvenc  helyünk! Lehet szaladni, mászókázni , csúszdázni, homokozni.  Először azt se tudtuk, hogy mit próbáljunk ki!

Udvar után következik  az ebéd. Az oviban minden finomat lehet enni, itt még azt is megesszük , ami otthon nem a fogunkra való. Szeretjük kimázolni az arcunkat, de a dajka nénik szerint még így is nagyon ügyesek i vagyunk, mert több kerül az ebédből a hasunkba , mint a földre . Most éppen azt gyakoroljuk, hogy minél kevésbé mázoljuk ki a pólónkat, pedig elhihetitek nagyon ügyes festők vagyunk!

Ebéd után  az ovis pihe-puha ágyikóban pihenjük ki a délelőtt fáradalmait!

Másnap aztán újra kezdjük, nagy mosollyal toppanunk be a csoportba, egyre többet nevetünk és lassan rájövünk, hogy jó hely az óvoda nem is kell már a reggeli sírás!

Ha kíváncsivá tettünk , és lassan te is ovis lennél, nézz be hozzánk, hogy megismerhessük egymást!

Németh Dóra
óvónő

Dobrovicsné Lengyel Edit
óvónő

Mészáros Melinda
gondozónő

Bachman Ildikó
gondozónő