Hétszínvirág

Sajtóközlemény: II. Tehetségnap

Baracs Község Önkormányzata a „Hétszínvirág tehetséghálózat” tárgyú „TÁMOP – 3.4.4/B – 11/2 – 2012-0015” kódszámú projekt megvalósítására pályázat útján 9 730 835 Ft támogatást nyert. A Baracsi Négy Vándor óvoda által április 30-án kerül sor a Baracsi Faluházban a II. Tehetségnap megrendezésére, amely egyben a projekt zárórendezvénye. A rendezvény az M8-DUNAHÍD Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében fog megvalósulni.

A Baracs Község Önkormányzata által megpályázott „TÁMOP-3.4.4/B-11/2-2012-0015 kódszámú, Hétszínvirág Tehetséghálózat” című pályázati támogatással szerettük volna elérni, hogy felkészült óvodapedagógusok a családdal és a tágabb nevelőkörnyezettel együttműködve minden gyermek számára utat nyissanak tehetségük kibontakoztatásához. A tehetség felismerése óvodás korban a képességek, készségek azonosításában, felfedezésében valósul meg. Az óvoda fontos szerepet tölt be a gyermek életútjának alakításában, a projekt keretében ezt a szerepet kívántuk hangsúlyozni, továbberősíteni.

Tehetségnap célja: az elmúlt hónapok során megszerzett ismeretek megerősítése, összegzése. A megszerzett ismereteket hogyan tudtuk beépíteni a mindennapjainkba a tehetségek kibontakoztatásában, a tapasztalatok átadása, megbeszélése.

„ Legfőbb szükségletünk az életben az, hogy valaki segítsen kihozni belőlünk a maximumot.”   /Ralph Waldo Emerson/

A projekt az Európa Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.